diumenge, 1 de maig del 2011

VENIM DE LLUNY I ANEM ENCARA MÉS LLUNY!

La nit prèvia al primer de maig, EUiA de Barberà ha organitzat un sopar sota el lema “Venim de lluny i anem encara més lluny” en el que ha volgut reconèixer tota la feina i l'esforç que tota una generació ha fet per millorar Barberà i fer de la nostra ciutat un lloc més just i habitable. Partint dels primers anys de la transició, sota les sigles del històric PSUC, fins arribar a la Coalició ICV-EUiA, i passant pel PCC, es van recollir en textos i vídeos, les lluites i les millores aconseguides per un grup d'homes i dones que sempre han estat i estan al costat dels treballadors i treballadores de Barberà.


A l'acte realitzat a la Torre d'en Gorgs es van trobar diverses generacions de comunistes i persones d'esquerres, que a més de compartir una estona de camaraderia i fraternitat, van escoltar les intervencions i salutacions de varis companys i companyes. Manolo González, històric membre del PCC amb més de 50 anys de militància a les espatlles, va parlar en nom de la generació que va governar Barberà en els complicats primers anys de la democràcia i que ha estat present en la majoria de les lluites i reivindicacions locals dels anys posteriors. 


Seguidament, la coordinadora d'EUiA del Vallès Occidental, Marisol Martínez, i el secretari general del PCC, Joan Josep Nuet, van saludar als i les assistents, remarcant la importància de la mobilització dels treballadors i treballadores en el context de la ofensiva neolliberal que estem vivint actualment a la nostra societat. Per últim, Jose Luis Rivera, el coordinador local d'EUiA, va agrair la assistència de tots els presents, i va fer una crida a l'organització de la gent d'esquerres en l'àmbit local, per plantar cara a les retallades i a les polítiques antisocials que estan duent a termes els governs catalans i de l'estat espanyol. 


A més del reconeixement a aquest grup de persones d'esquerres de Barberà, l'acte va servir per agafar forces per les lluites actuals i les que han d'arribar, i llençar el missatge de que igual que en el passat, ara és un moment de mobilització, de lluitar pels drets socials, la democràcia i la justícia social, i que en aquest repte és necessari comptar amb tot la força i experiència de la gent d'esquerres, d'homes i dones de totes les generacions. 


Un dels reptes més immediats són les eleccions municipals del 22 de maig, i en aquest sentit l'acte també va servir per presentar la llista de persones que conformaran la candidatura de la coalició ICV-EUiA, encapçalada per Jose Luis Rivera, i que recull l'esperit d'esquerres, compromès i intergeneracional que es va viure en el sopar “Venim de lluny i anem més lluny encara”